Yrittäjä: ennakoi, uudistu, uskalla! Ota ajoissa yhteyttä yritystoiminnan asiantuntijaan

Yritysasiantuntija Risto Rantala, Pirkanmaan TE-toimisto.
Kuva: Tarja Lempinen

Yritystoimintaan kuuluvat niin ylä- kuin alamäetkin. Nyt elämme lähihistoriamme vaikeimpia aikoja. Me Pirkanmaan TE-toimiston yrityspalveluissa haluamme osaltamme auttaa myös hieman pienempiä, haastavissa muutostilanteissa olevia yrityksiä, jotka usein jäävät liian vähälle huomiolle. Meille tärkeintä on yritystoiminnan jatkuvuuden, kehittymisen ja uusiutumisen turvaaminen. Elinvoimainen yritys uskaltaa usein myös työllistää.

Ennakointi ja varhainen puuttuminen ovat avainsanoja muutostilanteissa. Olipa kyseessä positiivinen tai negatiivinen muutos, niin suosittelemme tutustumaan laajaan palvelutarjontaamme. Helpoiten pääset asiakkaaksemme täyttämällä maksuttoman yrityksen kehittämiskartoituksen, jonka löydät sivulta www.yritystenkehittamispalvelut.fi. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä viikon sisällä, sovitaan tarvittaessa tapaaminen, etäyhteyksin tai muutoin, jutellaan hetki ja sovitaan etenemispolusta. Kauttamme avautuu laaja kirjo julkisia yrityspalveluita, joiden kanssa edetä esimerkiksi Team Finland -verkostossa.

Positiiviset haasteet yrityksissä saattavat liittyä esim. kasvun hallintaan, tuotekehitykseen, rahoitukseen, henkilöstön hankintaan, myyntiin ja markkinointiin tai vaikka viennin käynnistämiseen. Näihin löytyy tukea laajan kumppaniverkostomme palveluista, joista kerromme ja joihin ohjaamme maksutta. Henkilöstön hankinta ja osaamisen kehittäminen kuuluvat TE-yrityspalvelujen ydintehtäviin. Meiltä saat apua myös kansainväliseen työnvälitykseen EURES-verkostomme kautta.  Kerromme mielellämme näistä lisää.

Koronauutisoinnin keskellä helposti unohtuu hyvien ja toimivien yrittäjien tukiverkostojen merkitys. Meitä yrittäjien ystäviä, yritystoiminnan asiantuntijoita, on paljon ja meillä on aidosti ikävä asiakkaitamme! Pirkanmaan TE-toimiston yrityspalveluista löytyy parikymmentä ketterää asiakaspalvelun ammattilaista. Haluamme keskustella kanssanne kriisin selättämisestä ja uusien mahdollisuuksien oivaltamisesta. Tunnemme kaikki verkostojemme käytössä olevat rahoitus- ja kehittämispalvelut. Tartu siis tilaisuuteen!

Entä sitten nämä erityisen haastavat ajat? Meiltä ja kumppaneilta löytyy apua vaikeuksien voittamiseen. Asioista puhuminen ajoissa auttaa. Käytössämme on tarvittaessa myös yritystoimintaa ymmärtävien psykologien palvelut. Muutosturvapalvelumme auttavat jo ennen kuin yrityksessä ajaudutaan lomautuksiin ja irtisanomisiin. Yhteydenpitoa voimme toteuttaa vaikka Teams-yhteydellä. Joskus edessä voi olla myös pohdinta koko yritystoiminnasta luopumisesta ja jatkajan löytämisestä. Tässäkin asiassa voimme verkostojen kautta teitä auttaa.

Yhdessä tästäkin selvitään! Lue lisää sivuiltamme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Risto Rantala
asiantuntija
Pirkanmaan TE-toimisto, yrityspalvelut
risto.rantala(at)te-toimisto.fi