Yrittäjä, tunnetko kehittämispalvelujen mahdollisuudet?

Yritysten kehittämispalvelujen, tuttavallisesti kehpojen, käyttö Pirkanmaalla jatkuu yhä vahvana. Viime vuonna 300 paikallista pk-yritystä hyödynsi näitä palveluja. Kyseessä on monipuolinen koulutus- ja konsultointipalvelu yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin, kannattaa tutustua.

Mikäli et vielä tiedä tai osaa yksilöidä kehittämistarvettasi, aloita täyttämällä kehittämispalvelujen sivuilta löytyvä maksuton kehittämiskartoitus. Yritystoiminnan asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä sopiakseen yhdessä etenemisestä.

Tartu rohkeasti toimeen ja tutustu kehittämispalvelujen mahdollisuuksiin. Alkukartoitus avaa samalla oven myös muihin julkisiin yrityspalveluihin. Varsinainen yhden luukun verkosto siis!

Asiakascase: StepOne Tech Oy

StepOne Tech Oy on Pirkkalassa toimiva, vuonna 2012 perustettu cleantech-yritys. Heidän ratkaisunsa ilmastonmuutoksen torjuntaan on nimeltään eFlexFuel. Sen avulla voidaan päivittää globaalisti yli miljardi ajoneuvoa toimimaan uusiutuvalla polttoaineella fossiilisen sijasta.

StepOne Tech Oy:n vetäjät puhumassa New Yorkissa.
StepOne Tech Oy:n Juha Honkasalo (vas.) ja Tuomo Isokivijärvi Grow to USA -tapahtumassa New Yorkissa 2019.

Yrittäjä Tuomo Isokivijärvi tarttui kehittämispalvelujen mahdollisuuksiin jo vuonna 2016. Hyvien kokemusten kannustamana yritys on nyt käyttänyt kolmen vuoden aikana eri tarkoituksiin maksimimäärän eli yhteensä 15 päivää konsultointipalvelua.

– Parasta tässä toimintamallissa on ulkopuolinen sparrausapu ja varsin liini raportointi ja hakuprosessi. Päätös saatiin usein jo saman viikon aikana hakemuksen jättämisestä, kertoo toimitusjohtaja Isokivijärvi.

– Tässä rinnalla tutut yritystoiminnan asiantuntijat, Team Finland -koordinaattori Jukka Kohonen ELY-keskuksesta sekä asiantuntija Risto Rantala TE-toimiston yrityspalveluista, neuvoivat myös muiden rahoituspalvelujen haussa, Isokivijärvi jatkaa.

Jukka Kohonen ja Risto Rantala
ELY-keskuksen Jukka Kohonen ja TE-toimiston Risto Rantala suunnittelevat ja koordinoivat kehittämispalveluiden käyttöä. Kuva Tarja Lempinen

– Tämän asiakkaan kanssa meidän asiantuntijoiden roolina on ollut lähinnä tietynlainen sparrausapu ja palvelupolutus, verkostomanagerointi. Eli sovimme yhdessä etenemisestä ja katsoimme julkisen rahoituksen vaikuttavuutta sekä päällekkäisyyksien välttämistä, kertoo Risto Rantala TE-toimiston yrityspalveluista.

– Yritys on hyödyntänyt taitavasti eri julkisia rahoituslähteitä, kuten esimerkiksi Business Finlandin Explorer- ja Tempo-rahoitusta sekä ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustusta, Rantala jatkaa.

– Osaltaan yritysten kehittämispalvelujen ja rahoituksen vaikuttavuudesta tässä tapauksessa kertoo yrityksen vuoden aikana nelinkertaistunut työntekijämäärä sekä vientiosuuden kasvu 75 prosenttiin, Rantala iloitsee.

Lue lisää: yritystenkehittamispalvelut.fi

Risto Rantala
asiantuntija
Pirkanmaan TE-toimisto, yrityspalvelut