Elämässä pitää olla Qujetta!

”On huikean hienoa, että voin suunnitella, käynnistää ja kehittää liiketoimintaa neljän kuukauden ajan työttömyysturvan turvin. Se on todella suuri asia ja ilman tätä taloudellista turvaa ei olisi voimavaroja oman osaamisen tuotteistamiseen ja myymiseen. Olen todella kiitollinen, että sain tietoa Palvelualustasta ja Yrittäjyysbuustista. Voin lämpimästi suositella palvelua kaikille, jotka miettivät yrittäjäksi ryhtymistä”, sanoo Outi Lehtonen.

Outi Lehtonen Quje Oy:stä, mistä sait tietoa Yrittäjyysbuustista ja Palvelualustasta?

– Olin jo jonkin aikaa pohtinut, että voisinko tehdä yrittäjänä sitä, mitä olin tehnyt pitkään palkansaajana. Kuulin tästä palvelusta ensimmäistä kertaa Pirkanmaan TE-toimiston asiantuntijalta, ja ajattelin, että tässä se nyt on: Mahdollisuus, jossa on Qujetta!  Minulla on motivaatio, asenne ja halu yrittää. Nyt voisin suunnitella, käynnistää ja kehittää liiketoimintaa neljän kuukauden ajan työttömyysturvan turvin. Minulta se vaatisi vain paneutumista – ei euroja!

Oliko buustaajan valita vaikeaa?

– Käytin paljon aikaa tutustumalla palvelualustalla tarjolla oleviin yrityksiin. Tutkin heidän verkkosivuja ja saamiaan palautteita. Kyselin lisätietoja myös suoraan sähköpostilla, puhelimitse. Esitin omia toiveitani ja kyselin, että miten he minua auttaisivat. Sen jälkeen päätöksenteko oli helppoa.  Ensimmäinen tapaaminen valitsemani Tamora Oy:n kanssa on nyt takana ja voin ilokseni todeta, että se 2,5 tuntinen vei minun yritysideaani eteenpäin 2,5 kuukautta!

Mikä palvelussa on ollut parasta?

– Parasta tässä on ollut se, että ei tarvitse pitää kynttilää vakan alla, vaan voi heti lähteä oikeasti testaamaan omaa yritysideaa. Olen saanut käyttööni mm. projektinhallintatyökalu Trellon. Tamoran naiset opastivat Trellon käyttöön ja se myös jää minun käyttööni palvelun päätyttyä. Yrittäjyysbuusti on tässä ajassa kiinni oleva, hyvin rakennettu ja dynaaminen palvelukokonaisuus. Erilaisten tehtävien ansiosta palvelu on tehokasta, alkaa kunnon startilla eikä suunnittelu jää vain paperille ja puheisiin.

Mitä terveisiä haluat lähettää yrittäjyyttä pohtiville?

– Palvelua käyttävänä voin sanoa, että Yritysbuusti on huikea mahdollisuus, johon kannattaa tarttua, jos yhtään miettii yrittäjäksi ryhtymistä. Moni ei tiedä, että palvelu on asiakkaille maksuton ja että mukaan pääsee, vaikka oma liikeidea ei olisikaan vielä kovin selkeä. Suosittelen, että tutustut huolella palvelualustalla oleviin yrityksiin ja heidän erityisosaamiseensa. Näin varmistat, että saat juuri sellaista palvelua, josta on sinulle eniten hyötyä. Palvelussa mukana olo on antanut paljon myös muuta: lisännyt merkityksellisyyden tunnetta, antanut uutta kipinää ja taloudellinen turva vapauttaa voimavaroja liiketoiminnan kehittämiseen. Olen pystynyt keskittymään täysillä oman osaamiseni ja intohimoni hiontaan. Kannattaa myös muistaa, että vaikka sinusta ei koskaan yrittäjää tulisikaan, niin tämän neljän kuukauden buustauksen jälkeen osaat varmasti tuoda oman osaamisesi paremmin esiin ja työnhakukin on helpompaa!

Yritysbuusti kestää neljä kuukautta, mitä sen jälkeen?

– Olen asettanut itselleni tavoitteeksi, että sinä aikana saan liiketoiminnalleni neljä hyvää kivijalkaa, yritykseni visuaalinen ilme on luotu ja brändiä hiottu. Myös myyntimateriaali täytyy saada aikaiseksi ja siinä hyödynnän Tamoran palvelumuotoiluosaamista. Palvelumuotoiluosaaminen oli muuten yksi merkittävimmistä valintakriteeristäni, kun valitsin itselleni buustaaja-yritystä. Yritykseni toimialaksi on muotoutunut suhdetoiminta ja viestintä. Tarjoan mm. Instagram-markkinointia pk-yrityksille. Yrityksen nimi on ollut alusta alkaen selvä: se on Quje. Olen aina ollut sitä mieltä, että elämässä pitää olla Qujetta!

Mikä on Yrittäjyysbuusti?

Maksuton palvelu on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille pirkanmaalaisille työnhakijoille. Valmista varsinaista liikeideaa ei tarvitse olla, vain kiinnostus yrittäjyyteen riittää. Voit olla työtön, työssä oleva työnhakija tai toiminut yrittäjänä alle 12 kuukautta. Ainoa vaatimus on, että olet ilmoittautunut TE-toimiston asiakkaaksi.

Toiminta perustuu buustaajien eli palvelutuottajien verkostoon, joista asiakas saat valita juuri sellaista palvelua kuin itse kokee tarvitsevansa. Palvelu kestää maksimissaan 4 kuukautta.

Kesällä 2019 käynnistyneessä palvelussa on mukana jo 250 asiakasta. Palvelu on otettu upeasti vastaan. Palvelun asiakastyytyväisyys on 4,6/5, iloitsee Pirkanmaan TE-toimiston palvelujohtaja Irene Impiö.

Tavoitteemme on, että asiakkaat pääsevät neuvoillamme eteenpäin. Kaikista ei tarvitse tulla yrittäjiä palvelun päätyttyä. Mitään pakko ei ole. Palvelun tuloksena voi syntyä myös erilaisia kevytyrittäjyyden ja itsensä työllistämisen muotoja, lisää Impiö.

Liity mukaan näin:

  1. Ilmoittaudu TE-toimiston asiakkaaksi sivulla te-palvelut.fi. Jos olet jo TE-toimiston asiakas, voit siirtyä suoraan kohtaan 2.
  2. Jätä yhteystietosi osoitteessa: kasvubuusti.fi
  3. Valitse palvelualustalta (palvelualusta.fi) tilanteeseesi sopiva buustaaja, joka auttaa sinua oikeaan suuntaan. Tavoitteena on kirkastaa omaa osaamistasi ja haastaa sinua pohtimaan yrittäjäksi ryhtymistä.
  4. Arvioi saamasi palvelu.

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Irene Impiö
Pirkanmaan TE-toimisto
puh. 0295 045 775

Yrittäjyysbuusti kuuluu Pirkanmaan Kasvubuusti -hankkeeseen. Hankkeessa pilotoidaan uusia palveluja yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Hanketta rahoittaa yhdessä työ- ja elinkeinoministeriö, Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan TE-toimisto.