Liiketoiminnan kehittämisklubit jatkuvat Pirkanmaalla – Virroilla 3.10. keskusteltiin talouden sudenkuopista

TalousKlubilla Pirkanmaan Yrityskummien uunituore toiminnanjohtaja Tapani Kaskela esitelmöi ja kannusti osallistujia keskusteluun yrityksen talousasioista. Paikalle oli saapunut parisenkymmentä asiasta kiinnostunutta yrittäjää. Illan aikana painotettiin kassavirtalaskelman tärkeyttä yritystoiminnan apuvälineenä, sillä yksinkertaistettuna: yrittäjän tulee koko ajan tietää mihin rahat riittävät! Yhtenä esimerkkinä yrittäjän taloudenhallinnan työkaluista esiteltiin talouden vuosikello, johon merkitään toistuvat menot, jolloin talouden ennakointi helpottuu. Vuoropuhelua tilitoimiston kanssa kannattaa aktiivisesti käydä ja yhdessä asiantuntijoiden kanssa miettiä sopivia mittareita oman yrityksen talouden seurantaan.

Yrityskummi tuo yritykseen kokemuksensa ja osaamisensa

Yhtenä teemana illan aikana oli yrityskummitoiminta, joka on Pirkanmaalla erittäin aktiivista. ”Kaikille kummia halunneille on aina kummi löytynyt.”, toteaa Kaskela kertoessaan kummitoiminnan volyymeista. Pirkanmaan Yrityskummeissa toimii tällä hetkellä noin 200 vapaaehtoista kummia, jotka ovat taustoiltaan yritysjohtajia, yrittäjiä ja elinkeinoelämän asiantuntijoita. Kummit haluavat tarjota kokemuksen kautta kertynyttä osaamistaan ja omaan aikaansa paikallisten yritysten kehittämiseen. Yrityskummia haetaan täyttämällä hakemus yrityskummien nettisivuilla, jonka jälkeen hakijaan ollaan yhteydessä ja järjestetään kummitapaaminen yhteistyön aluksi.

Kokonaisuudessaan klubitilaisuus sai erittäin hyvää palautetta ja asioiden selkeää esittämistapaa kehuttiin.

Talouden sudenkuoppien välttämiseksi voit hyödyntää Yritysten kehittämispalveluja www.yritystenkehittamispalvelut.fi ja Pirkanmaan Yrityskummeja www.yrityskummit.net.

Kuvassa Pirkanmaan Yrityskummien toiminnanjohtaja Tapani Kaskela.

 

Sonja Pihlaja, asiantuntija
Pirkanmaan TE-toimisto
Yrityspalvelut

 

PIIRU-hankkeen aloittamat Liiketoiminnan kehittämisklubit jatkuvat PIIRUn päätyttyä Kasvubuustin lipun alla. Klubeja pidetään Pirkanmaan alueella tarpeiden mukaan eri teemoista, kuten talous, yrityskuva, omistajanvaihdos, digitaalisuus, asiakaspalvelu. Tulevien klubien päivämäärät löydät kohdasta Tapahtumat.