BusinessBinder yhdisti ICT-alan ammattilaiset ja yrittäjät

Kasvubuustin pilottitapahtuma BusinessBinder järjestettiin Technopolis Yliopistonrinteessä toukokuun lopussa 2017 täydelle salille. Tapahtumassa vapaalla jalalla olevat ICT-alan ammattilaiset ja kehittämishaasteiden kanssa painivat yritykset saatettiin yhteen uudella tavalla: rekrytoitavien osaajien ollessa läsnä yrityksillä oli ainutlaatuinen mahdollisuus esitellä omia kehityshaasteita motivoituneille asiantuntijoille. Tapahtumassa syntyviä kehitysideoita päästiin sparraamaan ja jalostamaan välittömästi!

Tapahtuman avauspuheenvuorojen jälkeen kuulijat ravisteltiin rekrytoinnin nykypäivään Intopalon Juha Latvalan toimesta. Hallittujen ohjelmointikielien luettelemisen sijaan hän kannusti yrityksiä ja työnhakijoita miettimään, millaista lisäarvoa henkilö pystyy osaamisellaan jatkossa tuottamaan.

NomiCamin Pentti Väänänen taas kertoi Microsoft-taustaisen startup-yrityksen eri vaiheista perustamishetkestä tapahtumapäivään saakka. Osuvilla esimerkeillä ryhditetty esitys paitsi valaisi nuoren kasvuyrityksen moninaisia haasteita myös muistutti siitä, että yrittäminen on yksi vaihtoehto itsensä työllistämiseen. Ennen kehittämisaihioihin syventymistä myös Pasi Piippo piti ajatuksia herättävimmän puheenvuoron kuulijakunnan kanssa samoista lähtökohdista työllistyneen näkökulmasta.

Sitten päästiin itse asiaan. Mukana olevat yritykset esittelivät kehittämishaasteensa, jonka jälkeen kuulijoilla oli mahdollisuus valita juuri heidän osaamisportfolionsa näkökulmasta kiinnostavimmat aiheet. Monet asiantuntijoista kiersivät useamman case-yrityksistä tuoden esiin oman näkemyksensä ja ideansa, joita organisaatioissa lähdettiin jatkotyöstämään. Yritysten kehitysaihioihin oli ollut mahdollisuus tutustua Facebook-tapahtumassa jo etukäteen.

BusinessBinderin plussat:

Osallistujilta kerätyssä palautteessa korostui tyytyväisyys esitysten sisältöön ja mahdollisuuteen päästä keskustelemaan kasvokkain kehityshaasteista- ja aiheista. BusinessBinderissa rekrytoitavia asiantuntijoita myös haastettiin miettimään uusia työllistymisen muotoja vertaiskokemusten kautta ja työnvälityksen ammattilaisten neuvoin.

Molemminpuolinen verkostoituminen nähtiin myös hyvin arvokkaana. Useamman yrityksen tapaaminen yhdellä kertaa on työnhakijalle harvinaista herkkua ja oman jatkopolun hahmottamiseenkin saa tuoreita näkökulmia vertaiskokemusten kautta. Binderille on tilausta varmasti myös jatkossa.

BusinessBinder toteutettiin yhteistyössä Tampereen kauppakamarin ja Toteutustoimisto Osaamon kanssa.

 

Topi Pekkanen
etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi