Vähän erilainen rekrytointitapahtuma – Ammattilaiset Areenalla

”Oli mielenkiintoista olla mukana. Sain itse hankittua itselleni työpaikan tänä aikana.” -työnhakijapalaute

”Näitä vaan lisää! Katsoin osaajia etukäteen ja tulin tänne ns. metsästämään. Sain hyviä keskusteluja.” –työantajapalaute

”Juuri tämänkaltaisia kohtaamisia tarvitaan, jotta voi sattumaltakin törmätä hyvään osaajaan.” -työnantajapalaute

Ammattilaiset Areenalla syntyi asiakastoiveesta järjestää Tampereella käänteinen rekrytointitapahtuma. Siinä työnhakijat esittelisivät osaamistaan messuständeillä ja potentiaaliset työnantajat taas olisivat tapahtumavieraina.

Projekti toteutettiin ja sen tavoitteena oli saada mukaan 80 osaajaa ja toistasataa yritystä vierailulle. Kohderyhmänä olivat erityisesti ICT-alan tukitoimintojen ja -palveluiden koulutetut asiantuntijat, kuten HR-, myynti- ja markkinointiosaajat. Mukana oli myös isojen teollisuusalan toimijoiden irtisanottua henkilöstöä.

Ammattilaiset Areenalla -tapahtumassa työnhakijat valmennettiin tekemään työnhakukampanja: heidän osaamisensa tuotteistettiin ja tehtiin näkyväksi oman nettisivuston kautta. Ammattilaiset Areenalla yhdisti viestinnän, markkinoinnin, aktiivisen myyntityön ja tapahtumaosaamisen tehokkaaksi työllistämisen kanavaksi. ”Ei jääty odottamaan sitä työpaikkaa jostain ylhäältä, vaan pistettiin itse kädet multaan ja alettiin töihin.” Konseptin toteutti Business Arena.

Pirkanmaan Ammattilaiset Areenalla lukuina

  • Kampanjaan haki 149 työnhakijaa
  • Kampanjaan otettiin mukaan 80 työnhakijaa
  • n. 600 työnantajaa kontaktoitiin henkilökohtaisesti kampanjan aikana
  • Tapahtumassa mukana 50 työnantajaa
  • Kampanjan aikana työllistyi 17 hlöä
  • Työnhakijoista 76,5 % suosittelisi kampanjaa muille työnhakijoille

Koko kampanjaa vauhditti aktiivinen sähköpostimarkkinointi kasvuyrityksiin. Sosiaalisen median eri kanaviin tuotettiin materiaalia, kuvia ja linkkejä sekä tarjottiin mahdollisuus blogimarkkinointiin.

Ammattilaiset Areenalla -kampanjan viestintä herätti paljon positiivista huomiota eri tiedotusvälineissä. Alla olevista linkeistä voi tutusta tarkemmin mukana olleisiin työnhakijoihin sekä itse kampanjaan.

Tampereella käynnissä SM-palkittu työnhakukampanja – Työnhakijoihin voi tutustua osaajagalleriassa I Tamperelainen